Excursie la Moscova în 2021 – Itinerarul Perfect planificat de Vizarusia.ro

Excursie la Moscova în 2021 – Itinerarul Perfect planificat de Vizarusia.ro

   Idei de excursii sau city break la Moscova în 2021

Dacă plănuiți să vizitați Rusia, o excursie sau un simplu city break la Moscova e probabil prima idee.

Pentru a vizita Moscova, un oraş de o dimensiune colosală, trebuie să întocmiţi un plan strict pentru a reuşi cercetarea tuturor atracţiilor turistice dorite.

În această postare am încercat structurarea unui itinerar convenabil pentru fiecare dintre voi, explicând în ce zile pot fi vizitate anumite monumente sau atracţii turistice, cum să ajungeţi dintr-un punct în altul şi unde să luați masa sau să faceţi cumpărături pe drum.

Este necesar să luaţi în considerare faptul că fiecare om este diferit şi se află într-o situaţie diferită, de aceea puteţi omite sau adăuga unele puncte din lista mea. Pentru unele atracţii turistice vă voi oferi alternative pentru vizitarea monumentelor, astfel veți putea alege timpul potrivit vouă.

Iată patru recomandări preliminare foarte importante pentru a profita la maximum de vacanţa la Moscova:

 1. Cumpărați bilete online: Pentru unele atracții turistice, cum ar fi Kremlinul, este obligatoriu să cumpărați bilete online, cel puțin în timpul verii, în caz contrar veți pierde mult timp aşteptând la casă. În itinerari voi explica care sunt aceste locuri și voi ataşa un link către alte articole care explică în detaliu cum să cumpărați bilete online. În Moscova, există și cardul turistic Moscow CityPass, care oferă acces la multe muzee și atracții turistice.
 2. Muzee, catedrale, parcuri și spectacole: Este convenabil să rezervaţi dimineţile pentru muzee și vizite la catedrale, deoarece acestea sunt supuse programelor și de obicei se închid după-amiaza. La Moscova, majoritatea muzeelor ​​se închid luni, cu excepția Kremlinului care se închide joi. De asemenea, ţineţi minte că muzeele se închid odată pe lună pentru „ziua sanitară”.
 3. Vizite ghidate: Pentru cei care doresc să dispună de vizite ghidate, am inclus și câteva tururi ghidate ale diferitor atracții turistice. Majoritatea acestor tururi ghidate pot fi rezervate prin intermediul site-ului GetYourGuide.
 4. Restaurante: Dacă sunteți în căutarea unor restaurante cu adevărat bune, este recomandabil să rezervați locurile cu câteva zile înainte. Vă voi spune care dintre ele merită rezervate.
 5. Folosiți transportul public: Cel mai bun mod de a călători prin oraș este cu ajutorul Metroului, dar nu uitaţi de existenţa autobuzelor şi troleibuzelor. Metroul din Moscova este rapid, ieftin, sigur și confortabil (cu excepția orelor de vârf de la 7 la 10 dimineața și de la 4 la 7 după-amiaza). Funcționează de la 6 dimineața la 1 dimineața. Vă recomand să cumpărați și să reîncărcați cardul Troika, deoarece acesta vă permite să accesați toată varietatea de transporturi publice moscovite, de la biciclete la autobuze, fiind şi un mijloc mai ieftin de achitare.

Itinerarul pregătit de mine este planificat pentru un sejur în Moscova ce va conţine 5 zile, dacă dispuneţi de mai puțin timp, eliminați punctele ce nu vă interesează sau par mai puţin atractive. Programul este aproximativ și depinde de circumstanțele fiecăruia.

ZIUA 1: PIAȚA ROȘIE ȘI ÎMPREJURIMILE.

 • Mersul pe jos: Întregul traseu către Piața Roșie și zona înconjurătoare se poate face pe jos, nu este necesar să luați metroul, atâta timp cât sunteţi cazat în centrul oraşului.
 • Zile recomandate. Cu excepţia zile de joi, în care Kremlinul este închis, orice zi este prielnică pentru a face o vizită acestuia.

Ora 9:00: Plimbare în jurul pieței roșii

Pentru a vă familiariza cu centrul oraşului, orice excursie din cadrul Moscovei trebuie să înceapă cu o plimbare prin Piaţa Roşie. Situată în centrul orașului, are o lungime de 330 de metri și o lățime de 70 de metri (23.100 de metri pătrați). În 1990, întreaga Piață Roșie și Kremlinul au fost declarate Patrimoniu Mondial de către UNESCO.
Clădirile care pot fi vizitate în această piață sunt dintre cele mai variate și fiecare are o semnificație specială: Kremlinul (locul oficial de lucru al președintelui și care găzduiește principalul muzeu al Rusiei), Mausoleul lui Lenin (unde sunt păstrate rămășițele mumificate ale conducătorului bolșevic), catedralele Sf. Vasile și Kazan, Muzeul de Stat de Istorie al Rusiei sau Galeriile GUM (galerii comerciale de lux).
O plimbare de aproximativ 15-30 de minute în jurul Pieței Roșii și a împrejurimilor sale (Piața Revoluției, Grădinile lui Alexandru și Mormântul soldatului necunoscut) vă va permite să admiraţi în întregime frumuseţea arhitecturii şi culturii ruseşti.

Ora 10:00: Arsenalul și Fondul de Diamant

Vă recomand să vizitaţi în primul rând Arsenalul Kremlinului , clădire ce în prezent este folosită în calitate de muzeu. Puteți cumpăra bilete online pentru unul dintre cele 4 abonamente: pentru orele 10:00, 12:00, 14:30 sau 16:30. În acest itinerariu presupun că ați cumpărat pentru sesiunea 10:00. În interiorul Arsenalului puteți cumpăra biletul pentru a vizita celebrul Fond de Diamant.

 • Durata vizitei: Aproximativ 2 ore.
 • Preț: 1.000 de ruble. Este recomandat să cumpărați biletele online pentru a economisi timp.
 • Program: Deschis între orele 10:00 – 18:00

Nu sunt restaurante în interiorul Kremlinului, motiv pentru care vă recomand să vizitați Arsenalul dimineața și să reveniți la Kremlin după ce ați mâncat în afara acestuia, pentru a vizita Piața Catedralei.

Alternativă: O alternativă este de a vizita Arsenalul şi Fondul de Diamant deodată, ceea ce ar putea fi puţin problematic din cauza lipsei de restaurante pe teritoriul Kremlinului, însă puteţi lua câteva gustări cu dumneavoastră şi la sfârşitul turului să mâncaţi în afara zidurilor.

Ora 12:00: Catedrala Sf. Vasile

La ieșirea din Arsenal veți putea aprecia grădinile lui Alexandru, în faţa cărora se află Mormântul Soldatului Necunoscut, monument dedicat soldaților sovietici căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial, în centrul căruia arde Flacăra Eternă, păzită de Garda de Onoare al Regimentului Prezidențial.
Părăsind Grădinile lui Alexandru și traversând Piața Roșie, puteți merge la Catedrala Sf. Vasile,care, în ciuda faptului că nu este catedrala principală a Moscovei, este simbolul acestuia.

Mai multe despre această atracţie turistică poţi afla aici: https://vizarusia.ro/catedrala-sfantul-vasile-din-moscova/

 •  Durata vizitei: Vizita se poate face în aproximativ o oră.
 • Preț: 700 ruble (1200 ruble cu ghid audio). De asemenea, biletele pot fi achiziționate online.
 • Program: vara, de la 1 iunie până la 31 august, se deschide de la 10:00 la 19:00 (de la 11:00 la 18:00, restul anului).

După ce vizitați Catedrala Sf. Vasile, puteți trece pe la Catedrala Maicii Domnului din Kazan, care este situată în colțul de nord-est al Pieței Roșii. Vizita va dura doar 15 minute.

Ora 14:00: Galeriile GUM

După vizitarea catedralelor, este un moment bun pentru a vizita galeriile comerciale GUM, cel mai cunoscut centru comercial din Rusia și cel mai vizitat de turiști la Moscova. La etajul al treilea sunt câteva restaurante unde veţi putea mânca repede şi relativ ieftin, admirând frumoasa privelişte ce se vede de pe terasele acestora.
Durata vizitei: 1-2 ore pentru a mânca și a vedea Galeriile GUM.
· Preț: intrarea în mall este gratuită.
· Orar: Galeriile GUM sunt deschise în fiecare zi de la 10:00 la 22:00

Ora 16:00: Piața Catedralelor

După prânz, vizita poate continua în Kremlin, în special în Piața Catedralelor.

 • Durata vizitei: aproximativ 2 ore.
 • Preț: 700 de ruble. Vă recomand să cumpărați bilete online.
 • Programul de funcționare: vara, incinta din Piața Catedrala a Kremlinului este deschisă de la 9:30 la 18:00.

Acum vă puteți întoarce la hotel pentru a vă odihni puțin și puteți continua vizitele după-amiaza, sau, dacă doriţi, continuați cu vizita Teatrului Bolshoi.

Ora 18:00: Teatrul Bolshoi și strada Tverskaya

De la Catedrala Sf. Vasile merită să mergeţi până la Teatrul Bolshoi, trecând prin Piaţa Roşie şi Piaţa Teatralnaya, pentru a admira frumuseţea faimoasei clădiri. Lângă Teatrul Bolshoi, dacă doriți să faceți cumpărături, sunt situate marile magazine TsUM amenajate într-o clădire cu 6 etaje, proiectată în stil neogotic.

De aici, vă puteți îndrepta spre strada Tverskaya, cea mai cunoscută stradă din Moscova, plină de reclame, magazine și restaurante de lux. În clădirea cu numărul 14 se află magazinul gastronomic Eliseevsky, deschis în anul 1901, frumos decorat în interior. Este un loc bun pentru a cumpăra cadouri precum vodcă, caviar sau alte produse tipice rusești. Magazinul este deschis pe tot parcursul zilei.

Puteți încheia turul luând masa într-un restaurant naţional: puteți alege între un restaurant mai econom, cum ar fi restaurantele Mu-Mu, sau unul cu adevărat costisitor, cum ar fi Café Pushkin, probabil cel mai frumos local din Moscova. (rezervați cu mult timp în avans, rezervările pot fi făcute pe site-ul localului). În zonă, puteți găsi, de asemenea, multe alte restaurante cu o mare varietate de bucătării şi aranjamente.

ZIUA 2: GALERIA TRETIAKOV, STRADA ARBAT ȘI PARCUL GORKY

 • Transport public: În a doua zi a vacanţei din Moscova veţi fi nevoit să folosiţi Metroul. Puteţi de asemenea să rezervaţi o croazieră pe râul Moskva pentru a vedea oraşul dintr-o perspectivă cu totul nouă.
 •  Zile recomandate: Orice zi a săptămânii cu excepţia zilei de luni, în care Galeria de Stat Tretiakov este închisă.

Ora 10:00: Galeria de stat Tretiakov.

Galeria de Stat Tretiakov este cel mai important muzeu expozițional din lume din perspectiva lucrărilor ruseşti. Pentru iubitorii de artă, aceasta vizită este obligatorie.

 • Durata: 2-3 ore.
 • Preț: intrarea în clădirea principală costă 400 de ruble.
 • Orar: marți, miercuri și duminică de la 10:00 la 18:00. Joi, vineri și sâmbătă de la 10:00 la 21:00 Închis luni.

Alternativă: Un alt muzeu care merită vizitat este Muzeul Pușkin, al doilea muzeu după importanţa din Rusia, dedicat artei europene, depășit doar de Ermitajul din St. Petersburg.

Ora 13:00: Catedrala lui Hristos Mântuitorul

De la Galeria Tretyakov puteți merge pe jos până la Templul Catedralei Mântuitorului Hristos. Situată în centrul orașului, aceasta este cea mai înaltă biserică ortodoxă din lume.

 • Durată: poate fi vizitată în aproximativ 30 de minute.
 • Preț: gratuit.
 • Program: de la 9:00 la 19:00.

Important: Pentru a intra în acest templu, bărbații trebuie să poarte pantaloni lungi. Pentru femei este indicat să poarte întotdeauna o eșarfă.

Ora 14:00: Strada Arbat

De la Catedrala lui Hristos Mântuitorul până la începutul străzii Arbat este o cale de 15 minute. Strada pietonală de o valoare comercială şi turistică de neasemuit, măsoară circa un kilometru şi este situată în inima Moscovei, în centrul istoric al orașului.

Pe strada Arbat există o mulțime de restaurante, multe dintre ele oferind bucate tradiţionale din fostele republici sovietice (mâncare georgiană, azeră, uzbecă etc.). Strada Arbat este, de asemenea, un loc bun pentru a cumpăra suvenire, cum ar fi faimoasele matrioșka.

Important: Nu confundați această stradă cu strada Noul Arbat care conţine mai multe benzi de circulație rutieră și este situată lângă strada pietonala Arbat (numită și Vechiul Arbat pentru a o diferenția de Noul Arbat).

Ora 16:30: Metroul din Moscova

După-amiază, după ce te-ai plimbat pe strada Arbat, este un moment bun să vizitezi metroul din Moscova și să admiri unele dintre cele mai frumoase stații. Metroul din Moscova este cel mai bun sistem pentru a circula prin oraș și este, de asemenea, o atracție turistică.În ciuda faptului că metroul este un loc bine securizat, vă sfătui să vă păstrați portofelul bine securizat, mai ales atunci când urcați în trenuri foarte aglomerate.

Mai mult despre aceasă atracţie turistică puteţi afla aici : https://vizarusia.ro/metroul-din-moscova-de-ce-merita-vizitat/

Vă recomand să luați metroul la stația Arbatskaya (la începutul străzii Arbat, la est) pentru a vizita mai întâi această stație cu adevărat spectaculoasă. De la stația Arbatskaya, luați linia 3 (cea albastră ) până în centrul orașului și opriți-vă la stația din Piața Revoluției (Ploshchad Revolyutsii), una dintre cele mai faimoase staţii a metroului Moscovit (una dintre sculpturile din bronz reprezintă un câine şi un grănicer, se spune că dacă freci botul câinelui vei avea noroc).

Luați din nou linia 3 și opriți-vă la următoarea stație, apoi puteți merge să vedeți stația Kurskaya. Din stația Kurskaya (care se află deja pe linia 5 a metroului), puteți face un tur circular în jurul Moscovei în sens invers, oprindu-vă la stațiile:

 1. Komsomolskaya, cu impresionantele sale mozaici ce reprezintă victorii glorioase a poporului rus.
 2. Prospekt Mira
 3. Novoslobodskaya
 4. Kyevskaya
 5. Și terminați călătoria în Parcul Culturii, pentru a ieși afară și a merge spre Parcul Gorky din Moscova (următoarea oprire a turului).
 • Durată: 1.30 – 2 ore (inclusiv opriri și vizite la stații)
 • Preț: prețul unui bilet de metrou
 • Program: metroul din Moscova se deschide de la 6 dimineața la 1 dimineața

Ora 19:00: Gorky Park și Moscova River Cruise

După ce părăsiți stația de metrou Parcul Culturii, vă puteți îndrepta spre Parcul Gorky, situat de-a lungul râului Moskva, lângă centrul orașului, unde veți găsi grădini întinse, păduri, lacuri, locuri de joacă, o plajă cu nisip artificial, restaurante, expoziții și concerte. Parcul este un loc bun pentru a admira natura rusească sau pentru a face o plimbare relaxantă. Intrarea în parc este gratuită.

Parcul Gorky este, de asemenea, un loc perfect pentru a prinde o barcă care v-ar asigura o frumoasă croazieră pe râul Moskva. Navele Flotilei Radisson îşi încep turul râului Moskva din Parcul Gorky. În cadrul excursiei pasagerii au ocazia să vadă spectaculosul district financiar al Moscovei.
Programul este variabil, cel mai bine este să le verificați site-ul, dar în timpul săptămânii există de obicei o plecare la ora 19:30 și alta la ora 21:00 de la debarcaderul Gorky Park. Barcile nu au opriri și își termină călătoria în Gorky Park.
În funcție de faptul dacă vă aflați în clasa întâi sau în clasa turistică, prețurile pot varia de la 700 la 2.000 de ruble pentru o persoană. Dacă doriți să mâncați sau să luați masa pe barcă, va trebui să plătiţi adăugător.
O altă alternativă bună este croaziera River Palace.

ZIUA 3: Zgârîe-norii NOVODEVICHY ȘI MOSKVA

 • Transport. Pentru a face excursiile la zgârie-norii din Moscova, trebuie să luați metroul, să mergeți mult pe jos până la o staţie de troleibuz şi de acolo să mergeţi cu transportul public.
 • Zile recomandate. Orice zi a săptămânii este prielnică pentru această excursie, deşi este de dorit ca ziua să fie însorită şi cerul fără nori.

Ora 10:00: Mănăstirea și cimitirul Novodevichy

Mănăstirea Novodevici este unul dintre cele mai frumoase complexe religioase din Rusia și a fost declarată Patrimoniu Mondial de către UNESCO în 2004. Pe lângă mănăstire există și cel mai faimos cimitir din Moscova, unde sunt îngropați mulți oameni celebri din istoria Rusiei, precum regizorul de film Sergei Eisenstein, violoncelistul Rostropovich, compozitorul Șostakovici sau fostul președinte rus Boris Yeltsin. Accesul la cimitir este gratuit.
În exteriorul acestei mănăstiri există un mic lac, faimosul lac al lebedelor, imortalizat de Ceaikovski. De aici puteți vedea cartierul financiar al orașului Moscova.

 • Durata: 2 ore
 • Preț: intrarea în mănăstire costă 300 de ruble. Intrarea în cimitir este gratuită.
 • Orar: 9:00 la 17:00

În împrejurimile Mănăstirii există mai multe restaurante cu bucătării tradiţionale alese: Givisatsivi, Khinkalnaya (mâncare georgiană) sau restaurantul Golubka (mâncare italiană și rusă). Dacă preferați, puteți mânca și la un restaurant rusesc de fast-food, cum ar fi Kroshka Kartoshka.

Ora 17:00: Sparrow Hills și Universitatea din Moscova

Sparrow Hills (Vorobiovy Gory) este unul dintre cele mai înalte puncte din Moscova. Acest deal oferă o privelişte spectaculoasă a orașului (atâta timp cât este o zi senină). Este un loc foarte vizitat de locuitorii oraşului. Veți găsi, de asemenea, mulți turiști și cupluri care fac fotografii.
De pe acest deal veţi putea admira frumoasele clădiri construite în perioada lui Stalin, supranumite Cele Şapte Surori, între care se înalţă Univesitatea din Moscova

Pentru a ajunge la acest deal de la Mănăstirea Novodevichy, aveți mai multe posibilități:

 1. Fă-o pe jos: Dacă îți place să mergi pe jos, călătoria îţi va lua o oră, în care vei avea ocazia să vezi Complexul Olimpic Luzhniki, un complex sportiv ce a servit ca Sat Olimpic pentru Jocurile Olimpice de la Moscova din 1980.
 2. Folosiți Metro: Călătoria cu metroul durează aproximativ 45 de minute: 10 minute pentru a ajunge la stația Sportivnaya, luați linia 1 până la Vorobyovy Gory (5 minute) și mergeți din nou aproximativ 30 de minute traversând podul râului Moskva și mergând prin parcul Sparrow Hills până în cea mai înaltă zonă (în jurul 85 de metri înălțime).
 3. Mergeți în autobuz: De asemenea, puteți lua autobuzul sau troleibuzul pentru a ajunge acolo.

Pentru a afla mai multe informaţii despre această atracţie turistică, intraţi aici : https://vizarusia.ro/vacanta-la-moscova-cele-sapte-surori/

Ora 19:00: Moscow City

De pe vârful Sparrow Hills, luați troleibuzul numărul 7, o călătorie de 40 de minute de-a lungul malului stâng al râului Moscova, care vă va duce în districtul financiar al Moscovei. Pregătește-ți cardul Troika pentru a urca în acest troleibuz și a vedea orașul dintr-o altă perspectivă.

Centrul Internațional de Afaceri din Moscova, mai bine cunoscut sub numele de Moscow City, reprezintă viitorul orașului. Este un proiect conceput de Primăria Moscovei în 1992. Acesta consta în crearea unei zone de afaceri, a mai multor spații de locuit și divertisment.

Există un mall uriaș și o multitudine de restaurante, ceea ce îl face un loc bun pentru a lua masa.

Dacă vă plac înălțimile, în Moscow City este posibil să urcați pe unul dintre cei mai înalţi zgârie-nori al acestuia, plătind o taxă de intrare.

Mai mult despre această atracţie turistică puteţi afla aici : https://vizarusia.ro/sejur-la-moscova-moscow-city/

ZIUA 4: LENIN, RĂZBOIUL RECE ȘI MATRIOŞTELE

 • Transport. Va trebui să luați metroul și, de asemenea, un autobuz sau tramvai.
 • Zile recomandate. Sâmbăta este o zi bună pentru a face această vizită, deoarece toate muzeele sunt deschise și atunci piața Izmailovo este aglomerată şi plină de viaţă.

Ora 10:00: Mausoleul lui Lenin

Puteți începe ziua vizitând Mausoleul lui Lenin, unde rămășițele mumificate ale lui Lenin sunt păstrate de la moartea sa în 1924. Pentru a intra, este necesar să faceți linia de reglementare, care poate fi mai mult sau mai puțin lungă.

 • Durata vizitei: vizita durează aproximativ 15 minute, dar la această durată trebuie să adăugați rândul relativ mare.
 • Preț: gratuit.
 • Program: Mausoleul este deschis doar marți, miercuri, joi și sâmbătă de la 10:00 la 13:00.

Ora 11:30: Bunker-42 sau Muzeul Războiului Rece

Bunker 42 a fost construit în timpul Războiului Rece ca un loc capabil să reziste unui atac nuclear și să de unde se putea de controlat rachetele. Situat în cartierul moscovit Taganskaya, este construit la aproximativ 65 de metri sub pământ (18 etaje), pentru a rămâne neobservat. Acesta avea acces la două stații de metrou, în cazul în care oamenii din interior ar fi trebuit să fugă. Locul a fost licitat și în prezent este în mâini private, devenind Muzeul Războiului Rece. Sunt organizate diferite tururi tematice. În muzeu puteți găsi jocuri interactive, un restaurant, săli de conferințe etc.

 • Durata vizitei: aproximativ 2 ore.
 • Preț: de la 1.800 de ruble, cu tururi ghidate (în engleză) care durează aproximativ o oră și jumătate. Puteți cumpăra bilete chiar în buncăr sau puteți face o rezervare telefonică în avans sau prin intermediul site-ului web.
 • Orar: 10: 00-20: 00
 • De notat: trebuie să coborâți și apoi să urcați 18 etaje pe jos, este muzeul cu cea mai scumpă intrare, iar tururile ghidate sunt în engleză sau rusă.

Stația de metrou Taganskaya este cea mai apropiată de acest muzeu. În interiorul buncărului există un restaurant, Banket Bunker 42, și merită să-l vizitați.

Ora 15:00: Muzeul Memorial al Cosmonauticii

După prânz, este timpul să luați metroul și să mergeți la Muzeul Cosmonauticii, dedicat explorării spațiale sovietice. Este situat la baza Monumentului Cuceritorilor Spațiului, un obelisc de 107 metri înălțime, inaugurat la 4 octombrie 1964, dată ce coincide cu cea de-a șaptea aniversare a lansării Sputnik.
Din gara Taganskaya, luați linia 5 a metroului și coborâți la Prospekt Mira pentru a lua linia 6 a metroului până la stația VDNHa.

 • Durata vizitei: aproximativ 2 ore.
 • Preț: 250 ruble. Biletele sunt achiziționate chiar în muzeu.
 • Program: este deschis în fiecare zi între orele 10:00 – 19:00 (Joi de la 10:00 la 21:00). Închis luni.

Ora 18:00: Piața Izmaylovo

Dacă mai aveți energie, puteți merge la piața Izmailovo, situată la nord-estul orașului și construită ca o cetate medievală rusă. Piaţa este locul ideal pentru a cumpăra cele mai variate suvenire: celebrele matrioșka, meșteșuguri, piele, picturi, suvenire ale fostei URSS (medalii sovietice, sabii cazaci, capace sovietice etc.). Prețurile sunt mai mici decât cele pe care le puteți găsi în alte zone mai turistice din centrul Moscovei.


În această piață există și câteva muzee curioase precum vodca, pâinea sau muzeul ciocolatei, printre altele. Cele mai bune zile pentru a vizita această piață.

Pentru a ajunge la această piață de la Muzeul Cosmonauticii, puteți lua autobuzul cu numărul 311 sau tramvaiul numărul 11 ​​(durează aproximativ 50 de minute) până la ieșirea din muzeu.

 • Program: vara, este deschis de la 10:00 la 20:00
 • Tur cu ghid: Kremlinul Izmaylovo și Turul pieței de purici

Alternativă: Dacă ceea ce vrei este să te relaxezi în loc să mergi să cumperi suvenire, cea mai bună opțiune este să mergi la o baie rusească. Baia este spa-ul tradițional rus și constituie una dintre cele mai importante activități din Rusia, nu numai pentru că este un loc de relaxare, sănătate și bunăstare, ci și pentru că este un loc de socializare cu prietenii sau familia. Băile Sanduny din Moscova sunt cele mai renumite din Rusia.

ZIUA 5: KOLOMENSKOYE ȘI O NOAPTE LA OPERA

 • Transport. Va trebui să luați metroul.
 • Zile recomandate. Orice zi a săptămânii, cu excepția zilelor de luni, când muzeele se închid.

Ora 10:00: Kolomenskoye

Kolomenskoye este un parc situat pe un mal înalt al râului Moscova, la sud de Moscow City, și a este fosta reședință urbană a marilor duci și țari ai Rusiei. Este un parc frumos, cu vederi splendide asupra râului Moscova, unde puteți vizita diverse biserici (precum cea a Înălțării), precum și diverse muzee și palatul de vară al țarului Aleksei Mikhailovich.
Puteți petrece aproximativ 3 ore pentru a vizita acest spațiu și a mânca în zonă. Puteți ajunge la parc oprindu-vă la stația de metrou Kolomenskaya.

Ora 19:00: O noapte la operă: Teatrul Bolshoi și Opera Novaya

Cred că cea mai bună modalitate de a vă lua rămas bun de la Moscova este participarea la un spectacol de balet sau operă la Teatrul Bolshoi.

 • Durata: un spectacol de operă poate dura aproximativ 3 ore.
 • Preț: cea mai ieftină intrare poate costa aproximativ 3.000 de ruble. Biletele trebuie achiziționate în avans.
 • Orele de deschidere: spectacolele de balet și operă sunt de obicei la ora 19:00.

După operă, o opțiune bună este să luați masa la restaurantul Bolshoi, cu mâncare tipic rusească, în care dacă prezentați intrarea în operă a zilei, puteți obține o reducere de 10% (rezervarea se poate face de pe site-ul teatrului). De asemenea, vă recomand să vedeți Piața Roșie iluminată noaptea.

Important: Sezonul Bolshoi începe pe tot parcursul lunii septembrie și se termină la sfârșitul lunii iulie. Prin urmare, în august, când majoritatea oamenilor călătoresc la Moscova, nu există reprezentări. În aceste cazuri aveți și alte alternative foarte bune:

 • Să participaţi la o piesă de teatru la Opera Novaya.
 • O altă alternativă foarte bună, în perioada 15 iunie – 15 septembrie, este spectacolul de folclor rusesc al baletului național „Kostroma” la teatrul de folclor (prospectul Olimpiyskiy 14).

CE SA VEZI ȘI FĂCI ÎN ÎNVECINAREA MOSCOVEI?

Pentru a termina acest articol și dacă mai aveți mai mult timp, vă las câteva alternative bune pentru excursii în jurul Moscovei: Inelul de Aur al Rusiei și Orașul Stelelor.

Inelul de aur al Rusiei

Pentru a termina, dacă aveți mai mult timp la Moscova sau pur și simplu doriți să cunoașteți Rusia mai rurală, vă recomand să vizitați unul dintre orașele inelului rusesc al Rusiei. Puteți face o excursie de o zi la Serghiev Posad, situat la aproximativ 70 de kilometri nord-est de Moscova și cunoscut pentru găzduirea Mănăstirii Trinității și Sf. Sergius ( inclusă Patrimoniului Mondial de către UNESCO).
De asemenea, merită menționat Suzdal, poate cel mai fascinant oraş al Inelului.

Star City

O altă alternativă excelentă este de a face o vizită la Star City, centrul de antrenament în care cosmonauții ruși au fost instruiți pentru a fi primii care ajung în spațiu. Este situat la aproximativ 40 de kilometri nord-est de orașul Moscova. Acest oraș mic nu a apărut în deceniile trecute pe nicio hartă, deoarece era un loc secret și restricționat,fiind baza de antrenament a cosmonauţilor ruşi în timpul Războiului Rece
Acum însă este posibil să îl vizitaţi. În timpul turului veți vedea un model la scară completă al stației spațiale MIR, cea mai mare mașină centrifugă din lume,sau hidro laboratorul pentru simularea imponderabilitatea spațiului.

Sper că acest articol v-a ajutat să vă planificați vizita la Moscova. Dacă ți-a fost util, mă poți ajuta împărtășind-o în rețelele tale sociale.

Pentru a nu avea probleme cu primirea vizei ruseşti, vizitaţi şi: https://vizarusia.ro/viza-pentru-rusia-pentru-cetateni-romani/

Ti-a placut? Voteaza!