Invitatie pentru viza in Rusia. Cum sa o primesti usor si rapid?

Invitatie pentru viza in Rusia. Cum sa o primesti usor si rapid?

Invitatia pentru Rusia (numita si visa support sau voucher turistic), este un document obligatoriu pentru a obtine viza in Rusia. In acest articol voi explica in detalii cum sa obtii o invitatie in 5 minute pentru viza turistica sau de business.

Ce este scrisoarea de invitatie in Rusia?

Scrisoarea de invitatie in Rusia este un document prin care o persoana fizica sau juridica, va invita sa o vizitati in scopuri de turism, business, studii sau private.

Este necesar sa aveti acest document pentru a putea aplica pentru viza in Rusia. Scrisoarea de invitatie nu trebuie confundata cu rezervarea unui hotel. Aceste documente sunt total diferite. Rezervarea unui hotel nu este necesara pentru a obtine viza in Rusia. Pentru viza in alte tari, spre exemplu viza pentru China, este necesar de a prezenta o copie a unei rezervari de hotel. Pentru viza ruseasca, rezervarea nu este necesara.

Ce tipuri de invitatii in Rusia exista?

In dependenta de scopul vizitei, exista mai multe tipuri de invitatii (vouchere). Pentru fiecare tip de viza, trebuie sa obtineti invitatia respectiva. Cele mai raspandite sunt:

Invitatie turistica in Rusia

Invitatia turistica este cea mai populara si este necesara pentru obtinerea vizei turistice in Rusia. Aceasta invitatie poate fi obtinuta de la:

 • Hotelul sau hotelurile in care veti sta. Unele hotele ofera invitatii gratuite, insa majoritatea cer bani inainte de a va trimite invitatia. Din ce in ce mai putine hotele trimit invitatii gratuite. In cazul in care ati rezervat un hotel si ati primit invitatia gratuita, trebuie sa stiti ca daca decideti sa schimbati hotelul va trebui sa achitati o amenda de 5,000 Ruble / 330 RON.
 • Operatori turistici autorizati de Agentia Federala de Turism pe langa Ministerul Dezvoltarii Economice a Federatiei Ruse. Lista operatorilor turistici autorizati o puteti gasi aici. Unii operatori ofera posibilitatea de a comanda invitatia online, dupa care o primiti pe posta electronica in decurs de 5 minute in format PDF. Este suficient sa printati documentul PDF si sa-l atasati la restul documentelor pentru aplicare. La sfarsitul acestui articol, voi explica cum sa primesti o scrisoare de invitatie, pas cu pas.

Un alt aspect important, Airbnb, Wimdu, Tripping, CouchSurfing si alte platforme similare NU ofera invitatii turistice. In cazul in care ati ales sa stati intr-un apartament de pe una din aceste platforme, unica solutie de a primi invitatia este sa o comandati de la operatori turistici.

Invitatie pentru vizite private

In cazul in care ati fost invitati in Rusia de un membru de familie sau un prieten, va trebui sa obtineti o invitatie privata. Acest tip de invitatie va trebui sa fie procesat de persoana care va invita. Procesul poate fi efectuat:

 • Personal de persoana care va invita la unul dintre Directoratele Generale de Imigrare din cadrul Ministerului de Afaceri Interne Rusiei (abreviat GUVM, anterior cunoscut ca FMS)
 • Online la adresa www.gosuslugi.ru

Invitatie de afaceri in Rusia

Pentru a primi viza de afaceri (business) in Rusia, este necesar sa aveti o scrisoare de invitatie de afaceri. Acest tip de invitatie se obtine de la compania care va invita in scopuri de afaceri. Compania care va invita poate fi ceruta de la GUVM . Invitatia poate fi in format electronic sau pe hartie (trimisa prin posta).

Invitatia de afaceri in Rusia, la fel ca si cea turistica, poate fi obtinuta cu ajutorul operatorilor turistici. Exista cateva agentii care ofera invitatii de afaceri pentru Rusia, care pot fi comandate online. La sfarsitul articolului, voi explica cum sa obtineti invitatia turistica online.

Invitatie pentru studii in Rusia

In cazul in care ati fost acceptat la studii in una din institutiile educationale din Rusia (universitate, academie sau scoala), institutia la care ati fost acceptat este obligata sa va trimita invitatia.

Invitatie pentru tranzit

In cazul vizei de tranzit, nu aveti nevoie de invitatie. Defapt, nici nu exista un astfel tip de invitatie. In schimb, va trebui sa prezentati alte documente:

 • Bilete de avion cumparate pentru intrarea si iesirea de pe teritoriul Federatiei Ruse
 • Viza pentru tara destinatiei finale (de exemplu China, India sau Japonia). Nu este necesar sa prezentati viza in cazul in care cetatenia pe care o aveti va permite calatoria in tara destinatiei finale fara viza.

Alte tipuri de invitatii in Rusia

Pe langa invitatiile precedente, exista si alte tipuri de invitatii eliberate pentru: angajati, jurnalisti, oameni de stiinta, artisti si sportivi. In cazul in care nici una din invitatiile de mai sus nu corespund scopului vizitei Dumneavoastra in Rusia, contactati Consulatul Rusiei pentru informatii suplimentare.

In ce format trebuie sa prezint invitatia?

Invitatia este un document in format de hartie A4, cu stampila si semnatura persoanei care va invita in Rusia. Documentul trebuie sa contina informatiile Dumneavoastra personale si informatie referitor la locul in care veti sta. Autoritatile Rusesti folosesc aceasta informatie pentru a cunoaste unde va veti afla pe durata vizitei in Rusia.

Invitatia turistica este cea mai raspandita. Acest tip de invitatie este constituit din doua parti diferite, dar foarte similare:

 • Contractul de servicii turistice (voucher turistic) – este un document care dovedeste ca ati rezervat un hotel in Rusia. Aceasta parte contine datele Dumneavoastra personale, orasele pe care le veti vizita, informatii despre serviciile oferite de hotel, si dovada ca ati achitat pentru rezervare.
 • Confirmarea de acceptare a turistilor straini (scrisoare de confirmare) – aceasta parte a documentului confirma faptul ca veti vizita hotelul. Pe langa aceasta, este inclusa si informatia Dumneavoastra personala si informatia despre locul unde veti ramane pe noapte.

Cu toate ca oficial se mentioneaza doar informatia despre hotele si rezervarea acestora, in cazul in care comandati invitatia de la agentii sau operatori turistici, acestia vor fi legal considerati ca “Hotel” sau entitatea care va invita. In cazul in care comandati invitatia printr-o agentie, NU va trebui sa rezervati un hotel.

La inceputul acestui articol am inclus cateva exemple de invitatii turistice eliberate de operatori turistici. Indiferent de ce operator sau agentie alegeti, formatul scrisorii de invitatie este foarte similar.

Pentru aplicarea pentru viza, este de ajuns sa printati invitatia primita prin email. De regula, nu este necesar sa prezentati invitati in original.

Important! In unele cazuri, invitatiile de afaceri, private, sau de studii, trebuie prezentate in original. In acest caz, va trebui sa achitati costurile postale.

Ce perioada ar trebui sa indic in scrisoarea de invitatie?

Este foarte simplu. Daca planuiti sa aplicati pentru viza valabila de pe data de 1 pana pe 10 August, in acest caz invitatia trebuie sa acopere cel putin perioada vizei. Va recomand sa indicati, in scrisoarea de invitatie, o perioada mai lunga pentru a va asigura. Spre exemplu, daca viza este valabila de pe 1 pana pe 10 August, indicati in invitatie perioada de 31 Iulie – 12 August.

Cu toate ca indicati o perioada mai lunga, nu aveti dreptul sa ramaneti pe teritoriul Federatiei Ruse pe o perioada mai lunga decat valabilitatea vizei.

Daca decid sa stau in mai multe hotele, am nevoie de mai multe scrisori de invitatie?

Daca veti sta in doua sau mai multe hotele, va trebui sa contactati fiecare din ele pentru a va oferi invitatii. De regula, hotelele nu ofera invitatii pentru o perioada mai lunga decat perioada pe care o petreceti in hotel, deoarece multe din ele nu doresc sa-si asume responsabilitate pentru actiunile strainilor dupa ce parasesc hotelul.

In cazul in care veti sta in doua sau mai multe hotele, cel mai convenabil este sa comandati o scrisoare de invitatie de la una din agentiile turistice. Invitatiile comandate de la agentii sunt valabile pe toata perioada vizitei, indiferent de numarul de hotele in care veti sta.

Trebuie sa indic noptile petrecute in tren?

tren in Rusia

Spre exemplu, daca calatoriti in Rusia si, in perioada de pe 1-5 August veti sta la Moscova, noapte de 5 August o veti petrece intr-un tren spre Sankt Petersburg, si va veti afla in St. Petersburg de pe 6 pana pe 10 August, scrisoarea de invitatie trebuie sa acopere intreaga perioada de pe 1 pana pe 10 August.

Nu este necesar sa specificati in scrisoarea de invitatie faptul ca veti petrece o noapte in tren, este de ajuns ca aceasta noapte petrecuta in tren sa fie inclusa in perioada indicata in scrisoare.

Pretul unei invitatii in Rusia

Operatorii turistici ofera invitatii la preturi diferite. Pretul mediu este de 20 euro, acesta este pretul la care ar trebui sa va orientati. V-as sfatui sa nu riscati cumparand invitatii de 10 euro, multe din companiile care ofera invitatii la acest pret nu sunt inregistrate oficial, veti fi refuzat in primirea vizei. Din experienta proprie, hotelele ofera invitatii incepand de la gratuit si pana la 50 euro.

Pretul invitatiei depinde de doi factori:

 • In primul rand, fiecare operator turistic stabileste preturile de sine statator. Toti operatorii turistici ofera invitatii in formate similare. In acest caz, cel mai important este sa verificati licenta agentiei de la care comandati invitatia. Cunosc cazuri in care turistul a fost refuzat in primirea vizei din cauza ca licenta agentiei care a emis-o era expirata.

Operatori turistici oficial inregistrati in Rusia

 • In al doilea rand, preturile variaza in dependenta de cetatenia Dumneavoastra. Spre exemplu, cetatenii UE, a Statelor Unite si a altor tari dezvoltate, primesc invitatii la preturi scazute. Cetatenii tarilor marcate ca tari cu risc de imigrare (ex. Tarile din Africa si Asia) pot primi invitatii la preturi ridicate.

Sunt obligat sa stau la hotelul indicat in invitatie?

Daca ati comandat scrisoarea de invitatie de la un operator autorizat, NU sunteti obligat sa stati la hotelul indicat in invitatie. Mai mult de atat, majoritatea persoanelor care comanda invitatii, nu indica nici un hotel in formular. In acest caz, operatorul turistic va indica un hotel la nimereala. Puteti, de asemenea, sa indicati orice hotel in formular de sine statator, sau sa indicati hotelul in care intr-adevar veti sta.

Hotel in RusiaNimeni nu va verifica daca intr-adevar veti sta la hotelul indicat in scrisoarea de invitatie. Puteti indica orice hotel, dar sa va opriti oriunde doriti.

Important! Daca ati primit invitatia de la hotelul rezervat si ati decis sa va opriti la alt hotel, va trebui sa achitati o amenda de 5,000 de ruble sau 330 RON.

Este important, de asemenea, sa indicati acelasi hotel in invitatie si formularul de aplicare pentru viza. De exemplu, daca in formularul de comanda a invitatiei ati indicat hotelul Mariott Hotel in Moscova, obligatoriu indicati acelasi hotel in aplicarea pentru viza. In caz contrar veti fi refuzat in primirea vizei.

De asemenea, o alta greseala raspandita este cand turistii includ o adresa privata in scrisoarea de invitatie turistica. In acest caz, cei de la Consulat va vor spune ca trebuie sa aplicati pentru viza privata in Rusia.

Sunt obligat sa indic toate orasele pe care le voi vizita?

Nu.

Se cere sa indicati toate orasele in care veti sta peste noapte. Deci nu este necesar sa includedi toate orasele pe care le veti vizita sau prin care veti trece, doar orasele in care veti sta peste noapte.

In formularul de aplicare pentru viza va trebui, la fel, sa indicati orasele in care veti sta. Orasele indicate in scrisoarea de invitatie si in formularul de aplicare trebuie sa fie identice.

Daca planuiti sa stati in multe orase (spre exemplu, daca doriti sa parcurgeti ruta Trans-Siberiana sau Trans-Mongoliana), majoritatea formularelor de comanda a invitatiei nu permit introducerea a mai mult de 5 orase. Este de ajuns sa indicati 5 orase, atata timp cat orasele indicate in invitatie si formularul de aplicare pentru viza coincid.

Am voie sa vizitez orase care nu le-am indicat in invitatie?

Desigur.

Odata ce ati primit viza pentru Rusia, puteti calatori liber pe teritoriul tarii pe durata perioadei de valabilitate a vizei.

Cum obtin invitatie pentru viza in Rusia in 5 minute?

Am ales doi operatori turistici autorizati, care ofera cele mai bune preturi pentru invitatii pentru Rusia.

De ce am ales anume acesti operatori?

 • In primul rand, m-am folosit de serviciile lor personal si sunt sigur ca cu ajutorul lor puteti primi invitatie valabila pentru Rusia. Nu au aparut probleme cu nici unul dintre acesti operatori.
 • In al doilea rand, puteti obtine invitatia online in decurs de cateva minute.
 • Ofera cele mai bune preturi pentru invitatii in Rusia pentru cetateni Romani
 • Ofera informatiile necesare pentru aplicarea pentru viza (numele organizatiei, adresa, numarul de referinta, si numarul de confirmare)

Voi oferi informatiile necesare pentru formularul de aplicare pentru viza mai jos.

Cum sa comanzi o invitatie pentru Rusia de la Russia Support

Informatiile necesare pentru formularul de aplicare pentru viza. Informatia de mai jos poate fi schimbata de catre operatorul turistic. Odata cu invitatia, veti primi informatiile actuale pe posta electronica.

 • Numele organizatiei (organization name): Travel Econom (inregistrata oficial in Registrul Operatorilor Turistici)
 • Adresa (address): 111674, Moskva, ul. Rozhdestvenskaya, d.6. pom V, kom 5
 • Numarul de referinta (reference number): 020572
 • Numarul de confirmare (confirmation number): este unic pentru fiecare invitatie

Comanda invitatia de la Russia Support acum.

Mai jos gasiti un exemplu de completare formularului pentru comandarea unei invitatii.

Invitatie turistica in Rusia Invitatie pentru Rusia Comanda invitatie in Rusia Invitatie turistica in Rusia pentru Romani

Invitatia primita de la Russia Support va arata cam asa:

Cum sa comanzi o invitatie pentru Rusia de la iVisa

Informatiile necesare pentru formularul de aplicare pentru viza. Informatia de mai jos poate fi schimbata de catre operatorul turistic. Odata cu invitatia, veti primi informatiile actuale pe posta electronica.

 • Numele organizatiei (organization name): Visa Service, LLC (inregistrata oficial in Registrul Operatorilor Turistici, https://www.russiatourism.ru/operators/)
 • Adresa (address): Leninsky Avenue, 153 A, office 706, St. Petersburg, 191186
 • Numarul de referinta (reference number): 015681
 • Numarul de confirmare (confirmation number): este unic pentru fiecare invitatie

Comanda invitatia de la iVisa acum

Sper ca acest articol v-a ajutat sa obtineti o invitatie pentru Rusia si sa dati start procesului de aplicare pentru viza in Rusia. Daca te-a ajutat articolul, da share pe Facebook sau alte retele de socializare ca sa-l vada mai multe persoane.

Invitatie pentru viza in Rusia. Cum sa o primesti usor si rapid?
5 (100%) 1 vote