Obiective turistice din Rusia ce nu trebuie ratate

Obiective turistice din Rusia ce nu trebuie ratate

Cele mai bune locuri de vizitat din Rusia

Rusia, cândva cel mai mare și mai puternic membru al fostei URSS, rămâne totuși o țară fascinantă de vizitat. Este o țară fabuloasă, de la mari plaje subtropicale până la regiuni de iarnă extrem de reci din nord. Este posibil ca partea de est să aibă mai puțini oameni, dar orașele sale minunate se numără printre cele mai populare locuri de vizitat din Rusia și pot concura cu partea de vest.

Pământul Rusiei este îmbibat de istoria poporului rusesc, de la bătălii victorioase la mare muzică clasică și literatură. Și aproape oriunde vizitatorii pot vedea exemple de artă magnifică, nu numai în muzee, ci și în bisericile ţării.

10. Ekaterinburg

Ekaterinburg este un oraș industrial din Munții Ural, munţi ce alimentează industria grea cu materia primă necesară. Cu toate acestea, este ţinut minte de populaţie în mare parte ca locul în care țarul Nicolae, ultimul țar al Rusiei și familia sa au fost executați în 1918 în timpul Revoluției Ruse.

Ekaterinburgul de astăzi are o scenă culturală vibrantă, găzduind numeroase biblioteci, teatre și  companii de dans, precum și trupe populare de rock din Rusia. Al patrulea oraș ca mărime al Rusiei are, de asemenea, mai mult de 30 de muzee, inclusiv cea mai veche sculptură din lemn din lume la colecția Shigir; un alt muzeu găzduiește peste 300 de icoane Nevyansk.

Dacă vrei sa afli mai multe despre această destinaţie, intră aici: https://vizarusia.ro/ekaterinburg-obiective-turistice-ce-trebuie-vazute/

9. Sochi

Sochi, cu ieşire la Marea Neagră, este o destinație excelentă pentru sporturile de iarnă și, de fapt, a găzduit Jocurile Olimpice de iarnă din 2014. Dând schiurile deoparte, Sochi găzduiește și Marele premiu rus de Formula 1 și a fost un oraș gazdă pentru Cupa Mondială FIFA 2018. În ciuda zăpezii din timpul iernii, Sochi poate oferi clima subtropicală și plaje minunate, făcându-l o parte cheie a Riviera Rusă.

Orașul stațiune este o escapadă de vară (și de iarnă) excelentă pentru băştinaşi. Plimbarea de-a lungul terasamentului maritim este o experiență de neuitat. Călătorii conștienți de mediu ar putea dori să viziteze Rezervația Biosferei Caucazului. Sochi găzduiește, de asemenea, cele mai nordice plantații de ceai din zonă.

8. Veliky Novgorod

Înființat în secolul al X-lea, Veliky Novgorod este unul dintre cele mai vechi orașe din nordul Rusiei. Veliky Novgorod susține că este locul de naștere al Rusiei, deoarece primii săi locuitori au invitat prințul scandinav Rurik să conducă Rusia, creând o dinastie conducătoare care a durat 750 de ani.

Cele mai importante obiective turistice includ Catedrala Sfânta Sofia și Clopotnița, cele mai vechi din Rusia; Fântâna hanseatică, ce returnează 1.000 de ruble pentru fiecare rublă aruncată în ea; și o serie de muzee, inclusiv cele despre fier, porțelan și istorie. Situat pe lacul Ilmen, Veliky Novgorod este un loc bun pentru a mânca clătite tradiţionale ruseşti și pentru a cumpăra miere naturală.

7. Vladivostok

Munții și golfurile înconjoară Vladivostok, făcându-l un oraș uimitor de frumos în partea de est al Rusiei. Ultima oprire pe calea ferată transsiberiană, Vladivostok este cel mai mare port al țării de pe Oceanul Pacific; este la o aruncătură de băţ de Coreea de Nord și China.

Orașul oferă multe atracții culturale de la teatre la muzee și concerte; actorul Yul Brynner s-a născut aici în 1920. Călătorii ar putea dori să se plimbe prin unele dintre frumoasele parcuri ale orașului, inclusiv Minny Gorodok, care a fost cândva o bază militară. Piața principală a orașului este Admiralsky Skver, cu un muzeu dedicat unui submarin din apropiere.

6. Nijni Novgorod

Al cincilea oraș ca mărime din Rusia se află la confluența râurilor Volga și Oka. Orașul a început ca o cetate în secolul al XIII-lea; la un moment dat a fost cunoscut sub numele de Gorky, după Maxim Gorky care s-a născut aici.

Orașul vechi este înconjurat de ziduri, deși Catedrala Arhanghelului este singura clădire ce a rezistat după ce orașul a fost devastat de bolșevici. Nijni Novgorod este un loc bun pentru a vă cufunda în arta și arhitectura rusă, cu peste 600 de monumente și statui și cel puțin 200 de muzee de artă, săli de concerte și altele .

5. Irkutsk

Capitala de facto a Siberiei de Est, Irkutsk este de departe cea mai populară oprire a căii ferate transsiberiene dintre Moscova și est. Cu Lacul Baikal la doar 45 km distanță, orașul este cea mai bună bază pentru a explora țărmul vestic al lacului.

Călătorii care vizitează orașul istoric Irkutsk pot fi plăcut surprinși de ceea ce găsesc. Casele decorate din lemn stau lângă apartamentele standard sovietice, plus bulevarde largi cu trafic nu prea mare pentru un oraș cu mai mult de 500.000 de oameni. Irkutsk a fost locul a numeroase ciocniri sângeroase între facțiunile rusești în diferite revoluții.

De asemenea, a servit ca loc de exil pentru intelectuali, artiști și alții, motiv pentru care orașul are cinci universități. Mai multe biserici, inclusiv Biserica Înălțării, și muzee de geologie și istorie numesc Irkutsk acasă.

4. Kazan

Kazan este uneori denumit Istanbulul Volga, deoarece este un oraș în care culturile europene și asiatice se întâlnesc.Cunoscută și ca a treia capitală a Rusiei, după Moscova și Sankt Petersburg, locuitorii din Kazan se bucură de unul dintre cele mai înalte standarde de viață din Rusia. Atracțiile de văzut includ rămășițele Kremlinului din Kazan care a fost distrus de Ivan cel Groaznic; Moscheea Kul Sharif, numită după un bărbat ucis apărând Kazan de Ivan; și strada Bauman, o stradă comercială pietonală.

3. Inel de Aur

Inelul de Aur pune în comun mai multe orașe din afara Moscovei, care umple sufletul de uimire. Pitoreştile zone rurale pline de livezi de cireși, cabane ciudate, cupole în formă de ceapă și biserici iconice ce conțin cele mai vechi opere de artă a țării fac din această regiune un loc special de vizitat.

Una dintre cele mai vechi regiuni din Rusia, astăzi este foarte populară printre turiștii ruși care doresc să experimenteze o epocă trecută. Modul tradițional de a vizualiza orașele și orașele face ca o buclă în sens invers acelor de ceasornic să înceapă și să se termine la Moscova: Vladimir, Suzdal, Kostroma, Yaroslavl, Rostov Velikiy, Pereslavl-Zalesskiy și Sergiev Posad. Bisericile din piatră albă, mănăstirile și cetățile sunt doar câteva dintre obiectivele turistice de văzut.

2. Sankt Petersburg

Al doilea oraș ca mărime al Rusiei poate fi cunoscut sub numele de Leningrad, dar majoritatea oamenilor se referă la acesta prin numele său de naștere, Sankt Petersburg. Fondat în 1703 de țarul Petru cel Mare, Sankt Petersburg a fost odată capitala imperială a Rusiei; numele său a fost schimbat în Leningrad în 1924.

Datorită locației sale pe râul Neva, care se alimentează în Golful Finlandei și apoi se revarsă în Marea Baltică, orașul este o destinație populară de croazieră nordică și unul dintre cele mai populare locuri de vizitat din Rusia.

Cunoscut ca capitala culturală a Rusiei, orașul se mândrește cu una dintre cele mai bune colecții de artă din lume la Ermitaj, cu biserici care se adaugă artei magnifice a orașului. Nevsky Prospekt este renumita stradă comercială și de luat masa a orașului.

Dacă vrei sa afli mai multe despre această destinaţie, intră aici: https://vizarusia.ro/obiective-turistice-sankt-petersburg/

1. Moscova

Ca capitală a Rusiei, Moscova este cel mai important oraș din Rusia, nu doar din motive politice. Acest oraș cu o populaţie de peste 12 milioane este, de asemenea, bine cunoscut pentru eforturile sale artistice, inclusiv balet, simfonii și artă. Domurile în formă de ceapă ale bisericilor istorice umplu orizontul.

Kremlinul impunător și Piața Roșie impresionantă, una dintre cele mai mari piețe din lume, sunt atracții de neratat, la fel ca statuile lui Lenin și Stalin, lideri controversați din secolul al XX-lea. Mai multe dovezi că trecutul Moscovei nu a fost întotdeauna curat, pot fi văzute în muzeele Gulag și Războiul Rece.

Dacă vrei sa afli mai multe despre această destinaţie, intră aici: https://vizarusia.ro/top-15-obiective-si-atractii-turistice-in-moscova/

Pentru a nu avea probleme cu primirea vizei ruseşti, vizitaţi şi: https://vizarusia.ro/viza-pentru-rusia-pentru-cetateni-romani/

Pentru a nu avea probleme cu primirea vizei ruseşti, vizitaţi şi: https://vizarusia.ro/viza-pentru-rusia-pentru-cetateni-romani/

Ti-a placut? Voteaza!