Sejur la Moscova : Moscow City

Sejur la Moscova : Moscow City

Moscow City: Zgârie-nori și punți de observație la altitudini înalte 

Moscow City este o parte a Moscovei, împânzită de zgîrîe-nori în stilul clădirilor din New-York. 

Cartierul moscovit  conţine o diversitate largă de atracţii turistice cum ar fi restaurante de lux, hoteluri futuriste şi puncte de observare a frumoasei panorame ce se deschide din vârfurile clădirilor, lucruri ce ar putea diversifica city break-ul dumneavoastră la Moscova.

Moscow City, înălțimi provocatoare

Cel mai mare complex modern de zgârie-nori din Europa se numește Moscow City sau Centrul Internațional de Afaceri din Moscova (CIAM), găzduind și cele mai mari companii naţionale şi internaţionale.

Capitala Rusiei a depășit orașe precum Paris, Londra sau Frankfurt, într-un proiect ce prevede construcţia a mai multor clădiri de dimensiuni uriaşe ce vor conţine tehnologii de ultimă generaţie. Primăria Moscovei a început în 1996 în districtul Presnensky (pe malul Presnenskaya), în zona de vest a orașului și a depăşit toate înălțimile cunoscute continentului european, pe o suprafaţă de doar 1 km pătrat.

Personal, este un proiect care mă uimește: în prezent, 6 din cele mai înalte 10 clădiri din Europa se află la Moscova (a doua, a treia, a patra, a șasea și a șaptea). Cinci dintre ele depășesc 300 de metri. Până în 2018, Turnul Federației (373,7 m) a fost cel mai înalt zgârie-nori, dar a fost întrecut la înălţime de Centrul Lakhta din Sankt Petersburg, (462 metri).

Vă asigur că a vedea aceşti zgârie-nori de jos sau a ajunge la una dintre punțile de observare este cu adevărat impresionant. Se estimează că printre rezidenți și vizitatori, aproximativ 300.000 de oameni pe zi vizitează acest oraș futurist, fie pentru zgârie-norii în aparenţă,infiniţi, pentru hoteluri sau restaurante sau pentru centrul său comercial gigantic.

Dar dacă prezentul aparține metropolei moscovite, viitorul este încă scris, deoarece există zgârie-nori în construcție în Moscow City, cel puțin până în 2022. Una dintre clădirile planificate se va ridica la 404 metri.

De asemenea, la moment, turnul de telecomunicații Ostankino din Moscova, ridicat la altitudinea de 540 de metri, este cea mai înaltă clădire din Europa.

Cum să ajungi la complexul Moscow City?

Moscow City este în construcție de la sfârșitul secolului al XX-lea, iar terminalele de comunicații și transport nu au fost încă finalizate.

Este cel mai convenabil să ajungeți acolo cu metroul, deși este, de asemenea, posibil să accesați complexul cu propria mașină (există multe locuri de parcare disponibile), cu autobuzul și chiar cu barca.

Puteți coborî la stațiile de metrou Vystavochnaya (două stații, una după podul Bagration), Delovoy Tsentr (trei stații consecutive în centrul orașului) și Mezhdunarodnaya (trei stații). În funcție de zgârie-nori sau centru comercial pe care intenționați să-l vizitați, unele stații sau stații vor fi preferabile altora.

Moscow City este situat la circa 4-5 kilometri de Piața Roșie. Din centrul istoric al Moscovei, dacă luați linia de metrou 4 la stația Aleksandrovsky Sad, veți ajunge la Moscow City în 15 minute.

Un terminal pe mai multe niveluri va conecta zonele subterane cu stațiile de metrou și stațiile de transport urban din centrul de transport. În plus, este situat lângă al treilea inel de transport.

De asemenea, este planificat ca un tren rapid să facă legătura între Moscow City și alte districte din Moscova și să ajungă la aeroporturile Sheremetyevo și Vnukovo.

Ce merită să vezi în Moscow City?

Arhitectura postmodernistă și futuristă a orașului Moscova a depășit așa-numitele Șapte Surori ale lui Stalin, sau șapte zgârie-nori mari care au fost construite între anii 40 și 50 ai secolului trecut, care își păstrează până în prezent farmecul. Spre deosebire de clădirile noi, grupate într-un spațiu comun, cele Șapte Surori sunt împrăștiate în toată Moscova.

Cele mai frecvente utilizări ale acestei zone în dezvoltarea urbană, cu o gamă largă de facilități inovatoare pe lângă diferitele sale tipologii, combină afaceri și divertisment, precum și spații de locuit. Se estimează că aproximativ 300.000 de persoane vizitează zilnic acest complex de afaceri și agrement în partea de vest a așa-numitului al treilea inel (sau al treilea drum de centură) din Moscova.

Unii dintre cei mai buni arhitecți și ingineri europeni, de asemenea americani și chiar australieni, au participat la proiectarea și construcția Moscow City. Vechile fabrici și centre industriale au fost lăsate în urmă și în același loc.

Alături de beton, se remarcă prezența sticlei și utilizarea celor mai moderne materiale și structuri de construcție. Multe dintre acestea clădiri sunt conectate între ele.

Pe scurt, este un oraș autentic vertical, construit în scopuri de afaceri, dar și de divertisment. 

În complexul și clădirile orașului Moscova puteți găsi birouri și centre de afaceri, săli de conferințe și evenimente sociale, parcări și galerii subterane, stații de metrou, restaurante și cafenele, cluburi de fitness, săli de sport, spa și piscine, hoteluri, apartamente de lux, centre comerciale și cinematografe, clinici, săli de concert, punți de observare de sus etc.

Pentru toate acestea, recomand, fără îndoială, să vizitați acest complex emblematic. Moscow City nu este doar pentru moscoviți.

Geneza complexului Moscow City: Turnul 2000 și podul pietonal Bagration.

Turnul 2000 a fost primul dintre zgârie-norii construiţi, măsurând circa 104 metri. Situat pe malul drept al râului Moskva, lucrările de construcție a acestuia au început în anul 1998 și au fost finalizate în anul 2001. Are 34 de etaje și este destinat birourilor. Există, de asemenea, restaurante.

De asemenea, trebuie remarcat faptul că Turnul 2000 este situat vizavi de complex, dar se conectează cu Centrul Internațional de Afaceri din Moscova prin intermediul podului pietonal acoperit numit Bagration, cu un stil marcant futurist.

Inima complexului Moscow City: Afimall City, sala de concerte și Novotel.

Nucleul principal al complexului  este format din centrul comercial Afimall City, o sală de concerte pentru 6.000 de persoane și Novotel Moscow City Hotel. Sub această zonă centrală există mai multe stații de metrou. 

Centrul comercial și sala de concerte Afimall City.

În centrul Moscow City, înconjurat de zgârie-norii uriași, puteți găsi centrul comercial Afimall City, cu mai mult de 283.000 de metri pătrați și 450 de magazine și restaurante.

Lângă centrul comercial există o sală de concerte într-o clădire sferică, concepută pentru a găzdui evenimente importante de agrement, gale de concerte și tot felul de sărbători masive.

Novotel Moscow City Hotel, o opțiune excelentă de cazare

Chiar lângă centrul comercial Afimall, se află o clădire cu podea circulară și „doar” 8 etaje ale hotelului Novotel Moscow City. Acest hotel de 4 stele este o opțiune extrem de recomandată pentru a sta în mijlocul zgârie-norilor, a cunoaște zona și a ajunge la observatoarele clădirilor uriașe pentru a aprecia obiectivele turistice și a face poze

Cei mai remarcabili zgîrîe-nori ai complexului

Vederile panoramice oferite de punțile de observare din unii zgârie-nori ai complexului sunt incredibile, fie că este zi, noapte sau la apusuri. Este unul dintre marile farmece ale oraşului.

Cu toate acestea, nu este recomandabil să vizitați punțile de observare în zilele ploioase și înnorate, din motive evidente.

În plus, vederea de jos a întregului mediu gigantic al orașului Moscova este, de asemenea, foarte admirabilă, mai ales că clădirile sunt concentrate pe un petic mic de pămînt. În plus, luminile de noapte sunt spectaculoase și învăluitoare. Pe scurt, veți vedea Moscova în toată extinderea și splendoarea sa.

Turnul Federației, cel mai înalt zgârâie-nori (cu punte de observare)

Turnul Federației (sau Bashnya Federatsiya) este un set de două clădiri situate în centrul complexului. Cel mai mic, Turnul Zapad, are 242 m. La rândul său, așa-numitul Turn Vostok atinge aproape 374 de metri în cele 101 etaje ale sale: este al doilea cel mai mare zgârie-nori din Europa. Se spune că ar putea rezista impactului unui avion.

Construcția a durat aproximativ treisprezece ani, din 2004 până în 2016. Proprietarii săi sunt un grup privat de investiții internaționale rusești. Costă în jur de 1,2 miliarde de dolari, are 67 de lifturi și o suprafață totală de 443.000 m2. Există o piscină la etajul 62.

Punctul de observare, cunoscut sub numele de Panorama 360, este situat la etajul 89, în partea superioară a Turnului Federației.Vizitând acest punct de observaţie a oraşului veți avea parte de o experienţă de neuitat . Confortul și siguranța sunt percepute prin ferestrele de 6 metri. Un lift vă va transporta la locul respectiv cu o viteză de 8 metri pe secundă. De sus, puteți vedea sediul Guvernului Rusiei,  Universitatea de Stat din Moscova, Turnul Ostankino sau Catedrala lui Hristos Mântuitorul.

Pe lângă faptul că se bucură de priveliști, are cele mai noi tehnologii interactive și gadget-uri de realitate virtuală. Puteți obține o fotografie gratuită a sejurului dvs. De asemenea, este accesibil pentru utilizatorii de scaune cu rotile.

Platforma de observare Panorama 360 (pentru 360 de grade de viziune) are un restaurant și un magazin de suveniruri. De asemenea, puteți accesa de acolo cea mai înaltă fabrică de înghețată din lume. Vei ști cum sunt făcute și vei gusta o înghețată gratuită.

Cea mai bună opțiune pentru a ajunge acolo este stația de metrou Vystavochnaya și apoi mergeți la centrul comercial Afimall City pentru a cumpăra biletul de intrare la etajul al doilea.

Orele: de luni până vineri, între orele 10.00 și 22.00; 

Sâmbăta și duminica de la 10 a.m. la 11 p.m. 

Prețurile sunt variate, de la 1.000 de ruble (copii de la 6 la 14 ani) până la 1.200 de ruble pentru adulți, deși există oferte și reduceri pentru întreaga familie, pentru grupuri etc. Copiii de la 0 la 5 ani au acces gratuit însoțiți de către un adult. Puteți face rezervări online cu o reducere de 10%.

De asemenea, trebuie să menționez că la etajul 62 veți găsi Sixty, unul dintre cele mai înalte restaurante din Europa, cu vederi impresionante și mâncare bună.

Turnul Imperia (zgârie-nori cu muzeu și punte de observare)

Turnul Imperial este format din doi zgârie-nori (2006-2018), cel mai mare având 239 de metri înălțime și 59 de etaje. Veți găsi aici birouri, hoteluri, apartamente, centre comerciale, saloane de înfrumusețare și restaurante.

Lungimea tuturor conductelor clădirii depășește 139 km, pentru a asigura funcționarea neîntreruptă a apei, canalizării, căldurii, aerului condiționat, refrigerării și siguranței la incendiu.

Acest turn găzduiește Muzeul orașului Moscova, situat la etajul 56, care servește și ca punte de observație, totul la o înălțime de 215 metri.

Puteți afla despre istoria creației Moscow City și detaliile construcției zgârie-norilor, pe de o parte, și despre istoria capitalei moscovite pe de altă parte. Este accesibil pentru utilizatorii de scaune cu rotile.

Taxele de intrare variază de la 540 ruble pentru adulți la 400 ruble pentru copii. Sunt puțin mai scumpe dacă încorporăm gadgeturi de realitate virtuală sau dacă includ tururi. Copiii sub 6 ani au intrare gratuită. De asemenea, există și reduceri pentru studenți, seniori și alte grupuri.

Programul este de la 16:00 la 22:00 luni, și de la 10:00 la 20:00, de marți până duminică. Puteți ajunge acolo cu metroul, oprindu-vă la Mezhdunarodnaya, Delovoy Tsentr și Vystavochnaya. De asemenea, puteți face rezervări online.

În acest turn puteți găsi și următoarele hoteluri:

  • Hotelul Empire City. Este un hotel de 4 stele situat la etajul 55.
  • Hotel Panorama City. La etajul 48, cu 3 stele.

OKO Towers (cea mai înaltă punte de observare în aer liber)

Este un set de doi zgârie-nori, dintre care unul este al doilea ca mărime din Moscow City, cu cei 354 de metri și 85 de etaje. A fost deschis în 2016 pentru birouri, hoteluri și apartamente de lux. Există, de asemenea, un restaurant și o sală de gimnastică. Complexul ocupă aproape 250.000 m2.

Fațada de sticlă este ceea ce iese în evidență. În plus, are o parcare imensă, cu 12 etaje și care se ridică la 44 m.

OKO Towers au fost proiectate de firma americană Skidmore, Owings și Merril, aceleași care au conceput cea mai înaltă clădire din lume, Burj Khalifa din Dubai.

Se estimează că un apartament ar putea costa aproximativ 23.700 de dolari pe metru pătrat.

Pe acoperișul turnului principal OKO, la 354 metri înălțime, puteți găsi puntea de observație High Port 354, care este cel mai înalt observator din Europa în aer liber.

Biletele costă 1.500 de ruble pentru adulți și 750 de ruble pentru copii (de la 7 la 14 ani). Copiii sub 7 ani sunt interzise. Există, de asemenea, o taxă de intrare de 2.000 de ruble pentru a vă bucura atât ziua cât și noaptea. 

Program: de la 12:00 la 23:00, de luni până duminică. Pe site-ul său puteți cumpăra bilete online.

Există, de asemenea, posibilitatea de a face tururi cu ghid, ca și în alte punți. De asemenea, puteți face rezervări pentru întâlniri romantice sau sesiuni foto de nuntă. Puteți ajunge acolo prin stația de metrou Mejdunarodnaya.

Aceste turnuri includ două restaurante:

  • Restaurantul Ruski oferă vederi panoramice formidabile de pe înălțimi și este unul dintre cele mai înalte de pe continent. Acesta ocupă etajul 85. Elegant și modern. Bucătăria tradițională rusească.
  • Restaurant Insight.

Evolution Tower, un design îndrăzneț și renumit

Construit între 2011 și 2015, are 255 de metri și 53 de etaje. Destinat timpului liber și birourilor.

Designul său răsucit și expresiv i-a adus nominalizarea finalistă la „Cel mai bun zgârie-nori din Europa” de către Consiliul Clădirilor Înalte și al Habitatului Urban (CTBUH). În plus, printre alte premii, a ajuns pe locul al doilea în cadrul Premiului Emporis Skyscraper 2015.

Clădirea reflectă două panglici înfășurate una pe cealaltă, simbolizând interconectarea dintre indivizi, familii și generații. Pentru alții, curbele ADN-ului uman.

De la turn există acces direct la stația de metrou Vystavochnaya și Podul Bagration.

În această clădire veți găsi Masterslavl, care ar fi ca un oraș al meseriilor sau profesiilor, finanțat de guvern, destinat copiilor de la 2 la 14 ani, în care cei mai tineri învață în ateliere, sarcini și abilități, bucurându-se de timpul liber, ca precum și învățarea din diferite profesii (până la 250). Este ca un mini-oraș cu propria infrastructură.

Masterslavl este situat în galeria comercială care face legătura între stația de metrou Vystavochnaya și podul Bagration.

Turnul Mercury City și fațada sa portocalie strălucitoare

Finalizat în 2013, Mercury City Tower are aproape 339 de metri și un total de 75 de etaje pentru uz rezidențial și de birou de lux, dar găzduiește și restaurante, magazine, bănci, o sală de gimnastică și o sală de conferințe și evenimente sociale. A devenit și cel mai înalt zgârie-nori din Europa.

Din punct de vedere vizual, fațada sa este foarte atractivă, deoarece suprafața sa exterioară extinde o strălucire portocalie, profitând de razele solare. Are un ecran exterior uriaș, de 1.350 m2, format din mai mult de două milioane de LED-uri, între etajele 67 și 68.

A fost prima mega construcție a complexului care a folosit sisteme inteligente avansate care respectă mediul. De exemplu, 75% din birouri ar avea lumină naturală în timpul zilei. Are două lifturi de mare viteză, care ating maximum 7 m pe secundă.

A fost remunerat cu mai multe premii, având în vedere utilizările sale multifuncționale de înaltă calitate.

Turnul Naberezhnaya și setul său de trei clădiri

Construcția sa a durat din 2003 până în 2007. În realitate este un set de trei turnuri, cu un total de 45 de lifturi, toate interconectate, dintre care cel mai înalt ajunge la 268 m și are 59 de etaje. A fost cea mai înaltă clădire din Rusia și, prin urmare a Europei, până în 2009.

Turnul A, de asemenea prima clădire din zona centrală a Moscow City, a fost finalizat. Cu patru luni înainte de deschidere, tot spațiul de birouri a fost vândut. Turnurile sunt folosite și de întreprinderi.

Eurasia: lifturi panoramice și din oțel.

Acest zgârie-nori are 309 metri, 72 de etaje în două secțiuni, construit din 2005 până în 2014, cu birouri, apartamente, cazinou la etajul al doilea, hotel, sală de sport, piscină și alte spații pentru divertisment.

Spre deosebire de majoritatea turnurilor din Moscow City care folosesc beton, acesta a fost construit pe bază de oțel. De asemenea, pot  evidenția liftul său panoramic.

În iunie 2017, un extrimal rus a vrut să ajungă în vârful acestuia. Nu a putut ajunge în cel mai înalt punct al zgârie-norului și a fost oprit de polițiști la etajul 52.

IQ-quarter: birouri și apartamente de lux.

IQ quarter este un complex finalizat în 2017. Este format din doi zgârie-nori, plus un altul situat într-o altă parcelă. Turnul 3 este cel mai înalt cu 169 m și 42 de etaje. Este utilizat pentru birouri și apartamente premium.

Este destinat găzduirii unui terminal de transport pe mai multe niveluri.

Northern Tower, o clădire de clasă premium.

Turnul de Nord (Severnaya Bashnya) are, printre alte facilități, birouri, săli de conferințe și întâlniri, sucursale bancare, restaurante, sală de sport, piscină și sală de concerte de la finalizarea sa în 2008. Măsoară 108 metri și se remarcă ca o clădire de clasă premium pentru birouri, cu standarde ridicate de calitate și automatizare în toate standardele de aer condiționat și stingere a incendiilor.

 Expo Centre – renumitul târg expoziţional moscovit

În cele din urmă, merită menționat pavilionul Forum, care a devenit simbolul târgului expozițional din Moscova, Expo Centre. Este o clădire unică, cu forma unei piramide și complet vitrată.

 Tururi ghidate către Moscow City

În cele din urmă, dacă doriți să faceți un tur ghidat al orașului Moscova, există diferite tururi care vă vor duce la cele mai înalte puncte de observație din Moscow City. Unele dintre aceste vizite includ o croazieră cu cină, până la complex și vizita sa ulterioară. 

Sper că acest articol v-a ajutat să vă organizați vizita în Moscow City. 

Pentru a nu avea probleme cu primirea vizei ruseşti, vizitaţi şi: https://vizarusia.ro/viza-pentru-rusia-pentru-cetateni-romani/

Ti-a placut? Voteaza!