Viza pentru Rusia pentru cetateni Romani

Viza pentru Rusia pentru cetateni Romani

Viza pentru Rusia, fie pentru turism, business sau lucru, poate fi obtinuta relativ usor. In acest articol voi explica cum sa aplici pentru viza rapid (mai putin de o ora) si ieftin.

Eu am aplicat pentru viza turistica in Rusia pentru familie si prieteni cu ocazii diferite. Procesul de obtinere a vizei este extrem de birocratic, multe companii se folosesc de asta si ofera servicii de obtinere a vizei pentru Rusia in locul Dumneavoastra.

Exista zeci de articole care explica procesul de obtinere a vizei ruse, insa eu nu am gasit niciun articol care ar explica pas cu pas intregul proces, cu exemple si detalii. Acest articol este un ghid pas cu pas de aplicare pentru viza pentru Rusia de sine statator, rapid si sigur.

Important:

 • Daca aveti de gand sa calatoriti in Rusia printr-o agentie de turism, cel mai probabil agentia se va ocupa de viza in locul Dumneavoastra. In acest caz, costul vizei va fi de cateva ori mai mare in comparatie cu aplicarea de sine statator.
 • Acest articol explica cum sa obtii viza pentru Rusia pentru cetateni Romani, cu exemple si imagini respective. Procesul de aplicare este similar si pentru cetatenii Republicii Moldova care au nevoie de viza pentru a calatori in Rusia.

Intrebari frecvente

Inainte de a incepe cu procesul de aplicare pentru viza, as vrea sa dau raspuns la cateva intrebari frecvente, pentru a intelege procesul mai bine.

Ce este viza pentru Rusia si cine are nevoie de ea?

Viza este un document care autorizeaza intrarea, traiul sau trecerea pe teritoriul Federatiei Ruse. Acest document se ataseaza la pasaport si arata in felul urmator:

Daca sunteti cetatean Roman, va trebui sa obtineti viza pentru a putea calatori in Rusia. Cetatenii unor state, care au acorduri bilaterale cu Federatia Rusa, nu au nevoie de viza pentru Rusia. Spre exemplu, cetatenii statelor CSI (Republica Moldova, Ukraina, Belarus, etc.) pot intra pe teritoriul Rusiei cu pasaportul statului respectiv.

Ce tipuri de viza exista?

In dependenta de scopul vizitei, Rusia ofera 7 tipuri de vize:

 • Viza Turistica: Este una dintre cele mai populare vize si se emit pentru vizite turistice. Perioada de valabilitate pentru viza turistica in Rusia este de maximum 30 zile.
 • Viza Business: Acest tip de vize se emit pentru calatorii profesionale, comerciale si in scopuri de afaceri.
 • Viza pentru studenti: Acest tip de viza se emite pentru cei ce isi fac studiile in Rusia.
 • Viza de lucru: Acest tip de viza permite unei persoane sa lucreze pe teritoriul Rusiei.
 • Viza Umanitara: Aceste vize se emit pentru calatorii in urmatoarele scopuri: schimburi de experienta, evenimente sportive, stiintifice / tehnologice, socio-culturale, religioase sau misiuni umanitare.
 • Viza Privata: Acest tip de viza se emite in cazul in care vizitati / sunteti invitat de un cetatean rus ce locuieste pe teritoriul Federatiei Ruse.
 • Viza de Transit: Acest tip de viza se emite pentru a trece prin teritoriul Rusiei pentru a ajunge in alta tara.

In linii generale, toate vizele pentru Rusia se proceseaza la fel. Unica diferenta care merita mentionata este obtinerea unei scrisori de invitatie. In cazul vizei turistice, invitatia se face din partea hotelului in care planuiti sa ramaneti. In cazul vizei de business, invitatia trebuie sa fie emisa de o companie rusa. In cazul vizei pentru studenti, institutia de invatamant va trimite scrisoarea de invitatie.

Unde se aplica pentru viza in Rusia?

Din 2016, in Bucuresti a fost deschis Centrul de Vize pentru Rusia.
Adresa: str. Calea Dorobantilor, nr.56.
Numarul de telefon: 074-662-13-96
WEB: www.vfsglobal.com

Centru de vize pentru Rusia in Bucuresti

Centrul de Vize activeaza ca intermediar intre Oficiile consulare a Federatiei Ruse si persoanale care aplica pentru vize in Rusia. Centrele de vize sunt oficial acreditate pentru a transmite si analiza actele necesare pentru obtinerea vizelor. Toate taxele pentru vize sunt de asemenea procesate cu ajutorul Centrului de Vize.

Centru de aplicare pentru viza pentru Rusia la Bucuresti

Centrul de Vize (VFS) percepe o taxa fixa in suma de 25 EUR (TVA inclusiv). Taxa se achita in echivalentul in RON.

Aceasta taxa este o taxa de servicii, si nu trebuie sa fie confundata cu taxa de vize. Taxa de vize se stabileste in dependenta de tipul vizei si acordurile Federatiei Ruse si a Romaniei.

Programul de lucru al Sectiei Consulare:

 • Pentru depunerea documentelor pentru obtinerea vizelor ruse: luni, marti, joi, vineri intre orele 9:00 – 12:00;
 • Eliberarea pasapoartelor depuse pentru obtinerea vizelor: luni, marti, joi si vineri intre orele 12:00 – 12:30;

Viza pentru Rusia: Pret

La depunerea documentelor pentru obtinerea vizei ruse se percep taxe consulare. Taxa consulara se achita la oficiul consular pentru analiza cererii de eliberare a vizei.

Taxa consulara variaza in functie de tipul vizei, cetatenia solicitantului si durata vizitei. In caz de refuz, taxa nu se returneaza.

Cand am aplicat ultima data pentru viza turistica pentru Rusia, taxa consulara a constituit ~36 EUR.

Costul total pentru procesarea vizei ruse poate fi divizat in trei categorii:

 • Taxa consulara – ~36 EUR
 • Taxe de servicii pentru aplicare (inclusiv TVA) – ~122 RON
 • Aditional, trebuie sa luati in calcul si costul scrisorii de invitatie, care este necesar. Cea mai ieftina invitatie poate fi cumparata cu ~16 EUR

Costul aproximativ total pentru obtinerea vizei pentru Rusia este de: ~77 EUR

Cu cat timp inainte de vizita ar trebui sa aplic pentru viza?

Procesul de aplicare si adunarea documentelor necesare dureaza ceva timp. Recomand sa incepeti procesul de aplicare pentru viza in Rusia cel putin cu o luna inainte de vizita planificata. Daca dispuneti de toate documentele necesare, procesul poate dura doar in jur de 10 zile, insa oricum e mai bine sa aveti ceva timp in rezerva.

Pasii de aplicare pentru viza pentru Rusia

Pentru a aplica pentru viza ruseasca, aveti nevoie de urmatoarele documente:

 • Formularul de aplicare pentru viza completat. Formularul se completeaza on-line, trebuie printat, semnat si sa atasati poze de marimi ca in pasaport.
 • Pasaportul in original
 • Scrisoare de invitatie sau suport pentru viza

Unele documente necesare in cazuri speciale:

 • Pentru persoane care: sunt liberi profesionisti, directori de companii, lucreaza de acasa sau nu au un loc de munca. Aceste persoane trebuie sa prezinte documente de la banca pentru ultimele 3 luni. Studentii si pensionarii nu trebuie sa prezinte acest document.
 • Persoanele ce aplica pentru viza in scopul de auto turism, trebuie sa ataseze la aplicatie Certificatul de Inregistrare a vehicului cu care planuiesc sa calatoreasca. De asemenea, o scrisoare cu detalii despre calatoria planificata, itinerarul si numele persoanelor ce vor calatori cu aplicantul.

In continuare voi explica procesul de aplicare si obtinere a vizei pentru Rusia PAS CU PAS.

Pasul 1. Asigura-te ca ai un pasaport valabil

Pasaport Romanesc

Vei avea nevoie de un pasaport valabil la momentul aplicarii pentru viza in Rusia. Pasaportul trebuie sa ramana valabil pentru cel putin 6 luni DUPA data de expirare a vizei. De asemenea trebuie sa ai cel putin doua pagini libere in pasaport, nu obligatoriu doua pagini consecutive.

Tine minte ca viza este un document care se alipeste la pasaport, deci trebuie sa ai un pasaport original.

Pasaportul nu trebuie sa aiba deteriorari cum ar fi: coperta rupta, pagini rupte sau murdarite. In cazul in care nu esti sigur daca pasaportul este in regula, ar fi bine sa mergi la consulat si sa intrebi inainte de a aplica pentru viza.

Pasul 2. Creaza un itinerar pentru calatorie: Orase si Hotele

Pentru a aplica pentru viza, trebuie sa specifici data de intrare si iesire din Federatia Rusa.

Nu este obligatoriu sa cumperi bilete pentru a primi viza, dar trebuie sa ai in vedere urmatoarele:

 • Daca aplici pentru viza inainte de a-ti cumpara biletele, e posibil sa nu gasesti bilete la datele necesare sau e posibil sa fie mai scumpe. Tine minte ca cu cat mai devreme cumperi biletul, cu atat mai ieftin va fi.
 • Daca cumperi biletele inainte de a primi viza, e posibil sa nu primesti visa si sa nu poti zbura. Sansa de a nu primi viza este foarte mica, eu nu cunosc pe nimeni care ar fi primit un raspuns negativ.

Odata ce te-ai decis referitor la data de intrare si iesire din Rusia, planifica orasele care le vei vizita si hotelele sau apartamentele in care vei sta:

 • In forma de aplicare pentru viza trebuie sa specifici orasele pe care planuiesti sa le vizitezi.
 • E posibil, si practic, sa aplici pentru viza nu obligatoriu in raza de timp care planuiesti sa o petreci in Rusia. Important este ca datele de intrare si iesire din tara sa fie incluse in raza de valabilitate a vizei.
 • Va trebui sa primesti o scrisoare de invitatie (in continuare voi explica detaliat cum sa obtii una). Pentru asta va trebui sa stii in ce hotele sau apartamente vei sta. Daca, odata ajuns in Rusia, decizi sa stai in alt hotel sau apartament (mai ieftin, sau mai bun) nu e nimic strasnic. Important e ca hotelul in care vei sta sa fie in orasul hotelului pe care l-ai specificat la aplicare.

Pentru a rezerva apartamente, foloseste booking.com sau airbnb.com.

Multe persoane m-au intrebat ce hotele as recomanda, deci mai jos gasesti o mica lista de hotele pe care le recomand in Moscova si Sankt Petersburg:

Moscova

 • Ibis Moscow Centre Bakhrushina (3 stele)
 • Novotel Moscow Centre (4 stele)
 • Novotel Moscow City (4 stele)
 • Radisson Royal Hotel (5 stele)

Sankt Petersburg

 • Ibis St. Petersburg Centre (3 stele)
 • Novotel St. Petersburg Centre (4 stele)
 • Park Inn by Radisson Nevsky (4 stele)
 • Radisson Royal Hotel (5 stele)

Mai jos gasesti un exemplu de itinerar pentru o calatorie in Rusia:

 • Datele de calatorie: 21-30 Septembrie 2019 (10 zile)
 • Oprire in Sankt Petersburg intre Septembrie 21-24
 • Calatorie cu trenul de noapte “Sageata Rosie” din Sankt Petersburg la Moscova in noaptea de 24 Septembrie.
 • Oprire la Moscova intre Septembrie 25-30

Pasul 3. Obtine o Scrisoare de Invitatie

Scrisoare de invitatie in Rusia

Scrisoarea de invitatie pentru Rusia (sau scrisoare de sustinere a vizei) este cel mai important si controversat document necesar pentru a obtine viza in Rusia. Scrisoarea de invitatie nu trebuie confundata cu o rezervare de hotel. Pentru a obtine viza NU este necesar sa ai rezervare la un hotel.

Scrisoarea de motivatie este un document necesar pentru a aplica pentru viza. Acest document se elibereaza de un cetatean rus, institutie, hotel sau afacere care te “invita” ca sa-i vizitezi. Un membru al unei familie ruse, universitate la care ai fost acceptat sau hotelul in care te vei opri iti pot elibera o invitatie.

Visa support este cel mai des folosit document de cei care aplica pentru viza turistica pentru Rusia. Acest document este eliberat de hotelul in care vei sta, se printeaza pe foaie A4. Acest document este impartit in doua parti similare:

 • Contractul de servicii turistice (voucher turistic) este documentul care dovedeste ca ai achitat serviciile unui hotel in Rusia. Aceasta parte a documentului contine: informatie personala, orasele pe care le vei vizita, serviciile prestate de hotel si confirmarea achitarii.
 • Confirmarea acceptarii unui turist strain (scrisoare de confirmare) acest document confirma ca intr-adevar vei sta la un Hotel in Rusia. Acest document contine informatii personale si serviciile prestate de hotel. Visa support contine 4 lucruri de care vei avea nevoie pentru a completa formularul de aplicare pentru viza pentru Rusia. Mai jos gasesti un exemplu din aplicatia pentru o viza reala:

Numele organizatiei: Visa Centre, LLC
Adresa: 10, Bolshaya Konyushennaya st, 4th floor, Moscova
Reference number: 724926
Confirmation Number: 7425

Mai jos am inclus o imagine cu exemplu de scrisoare de invitatie, am blurat datele personale. Documentul e in limba rusa, dar cel putin vei sti cum arata.

Cum sa obtii o scrisoare de invitatie pentru o calatorie turistica in Rusia?

Exista doua optiuni:

 • Cere ca hotelul sa-ti elibereze o scrisoare. Hotelul iti poate trimite invitatie prin fax sau e-mail. Acest document ar trebui sa fie eliberat gratuit de hotele, insa majoritatea percep o taxa pentru aceasta (de la 100 pana la 200 RON). Daca vei sta in doua sau mai multe hotele, vei avea nevoie de o scrisoare de invitatie de la fiecare. Ai in vedere: Daca hotelul ti-a oferit o invitatie gratuita, esti OBLIGAT sa stai in acest hotel. In caz contrar invitatia nu va mai fi valida, iar hotelul iti va cere sa platesti.
 • O optiune mult mai usoara este de a comanda o scrisoare de invitatie de la operatori turistici autorizati din Rusia. Daca vrei sa faci lucrurile mai rapid si usor, aceasta este cea mai buna metoda de a obtine o scrisoare de invitatie. Exista mai multe agentii care iti pot oferi visa support online in 5 minute la un pret de aproximativ 70-80 RON. Folosind aceasta optiune, trebuie sa specifici hotelele in care vei sta. Dar, comparativ cu prima optiune, poti schimba hotelul sau apartamentul pe parcurs (in caz ca gasesti unul mai ieftin sau mai bun).

Cele mai bune agentii care ofera invitatii in Rusia, de serviciile carora m-am folosit personal sunt:

Russia Support

O agentie excelenta pe care o aleg de fiecare data cand plec in calatorie in Rusia. Aceasta agentie este specializata in oferirea scrisorilor de invitatie pentru Rusia. Formularul este usor de completat, si iti permite sa primesti scrisoarea de invitatie online, care poate fi printata. Pretul este de doar 82 RON. De obicei, Russia Support trimite invitatia foarte rapid, in cateva minute. Personal, cel mai mult am asteptat cateva ore.

Pentru a comanda o scrisoare de invitatie, da click aici.

Formularul este simplu si usor de completat:

 • Introdu Informatiile personale
 • Verifica si confirma datele introduse
 • Achita prin PayPal sau cu cardul
 • Primeste invitatia in maxim cateva ore

Informatia din invitatie de care vei avea nevoie pentru a completa formularul de aplicare pentru viza este:

Name of organization: VOYAGE EXPO, Ltd
Address: Russia, 109382 Moscow, 129 Lublinskaya st
Reference number: 017740
Confirmation number: In exemplul de mai sus numarul de confirmare este “166407”. Acest numar este diferit pentru fiecare invitatie.

Invitatia arata in felul urmator:

Invitatie in Rusia pentru Romani

Mai jos am atasat imagini cu fiecare pas pentru a primi o scrisoare de invitatie in Rusia cu ajutorul Russia Support.

Scrisoare de invitatie in Rusia in 5 minute
Scrisoare de invitatie pentru Viza in Rusia
Scrisoare de invitatie pentru Rusia - Achitare

iVisa

iVisa este o alta agentie de serviciile carora m-am folosit de cateva ori. Sistemul de eliberare a invitatiilor este complet automatizat, deci vei primi invitatia momentan. Invitatia iti va fi trimisa in format PDF (pentru a fi printata) pe posta electronica.

Achitarea se face prin PayPal sau card.

Comanda o scrisoare de invitatie de la iVisa, click aici.

Formularul, la fel, este simplu si usor de completat. Vezi exemplul mai jos:

 • Introdu informatiile necesare
 • Verifica si confirma informatiile introduse
 • Achita prin PayPal sau card.
 • Descarca invitatia in format PDF, pe care o vei primi imediat dupa achitare pe e-mail.

Informatia din invitatie de care vei avea nevoie pentru a completa formularul de aplicare pentru viza:

Scrisoarea de invitatie de la iVisa arata in felul urmator:

Scrisoare de invitatie in Rusia de la iVisa

Name of organization: Visa Centre, LLC
Address: 10, Bolshaya Konyushennaya st, 4th floor, St. Petersburg
Reference number: 007612
Confirmation number: in imaginea de mai sus numarul de confirmare este “3856”, fiecare invitatie are un numar de confirmare diferit.

Mai jos sunt imagini cu fiecare pas de comandare a unei invitatii cu ajutorul iVisa:

Scrisoare de invitatie pentru Rusia pentru romani de la iVisa
Scrisoare de invitatie in Rusia de la iVisa
Scrisoare de invitatie pentru Rusia de la iVisa - Achitare

Pasul 4. Completeaza formularul de aplicare pentru Viza in Rusia

Odata ce esti sigur ca ai un pasaport valid, te-ai decis referitor la datele de intrare si iesire din Rusia si ai primit scrisoarea de invitatie – esti gata sa completezi formularul de aplicare pentru viza.

Formularul poate fi completat in format electronic aici.

In formular este necesar sa introduci: informatii personale, motivul vizitei (turism, business, studii) itinerarul si datele, informatii despre asigurare.

Pe prima pagina de completare a formularului, trebuie sa alegi tara (Romania) si limba in care doresti sa-l completezi. Din pacate, limba romana nu e disponibila la moment, deci in continuare voi plasa imagini cu pasii de completare a formularului in limba engleza.

Formular de aplicare pentru viza pentru Rusia

Deci, alege Romania si limba engleza, bifeaza patratelul din imagine, si apasa pe “Complete new application form”.

Datele introduse in formular se salveaza automat, deci nu e obligatoriu sa-l completezi deodata. Pentru a accesa datele introduse anterior si a continua completarea formularului vei avea nevoie de: Application ID, numele de familie si raspunsul la intrebarea secreta.

Pe prima pagina “Visa details”, va trebui sa introduci informatii despre:

 • Nationalitate
 • Daca ai avut cetatenie in Uniunea Sovietica sau Rusia
 • Scopul vizitei si tipul de viza
 • Numarul de intrari in tara (o intrare, doua, sau mai multe)
 • Data intrarii si iesirii din Rusia

Dupa ce ai introdus aceste informatii, da click pe butonul “Next”.

Formular de aplicare pentru Viza in Rusia

Pe pagina urmatoare, va trebui sa introduci informatiile personale cu litere MAJUSCULE exact ca in pasaport:

 • Numele
 • Prenumele
 • Daca ai avut alte nume (ex. Numele de familie inainte de casatorie)
 • Sexul
 • Data nasterii
 • Locul Nasterii
 • Daca ai fost nascut in Rusia
 • Celibatar / casatorit

Pe pagina urmatoare, va trebuie sa introduci datele din pasaport:

 • Tipul pasaportului
 • Numarul pasaportului
 • Data emiterii
 • Data expirarii
 • Numele autoritatii care ti-a eliberat pasaportul
Formular de aplicare pentru viza in Rusia online

In urmatoarea sectiune “Visit Details”, va trebui sa introduci informatiile din documentul “Viza suport” din pasul anterior:

 • Compania turistica (in cazul vizei turistice)
 • Numele organizatiei
 • Adresa
 • Numarul de referinta
 • Numarul de confirmare

Atentie! Daca ai obtinut mai multe scrisori de invitatie, trebuie sa introduci datele din scrisoarea din orasul pe care il vei vizita primul.

Va trebui sa incluzi si informatii despre itinerarul tau (orasele pe care le vei vizita), numele companiei de asigurare si numarul politei de asigurare daca ai obtinut o asigurare turistica.

In urmatorul pas, va trebui sa indici cine achita calatoria in Rusia, hotele in care vei sta inclusiv numele si adresele acestora (acestea trebuie sa coincida cu numele si adresele hotelelor indicate in scrisoarea de invitatie).

Invitatie pentru viza pentru Rusia

In continuare, va trebui sa bifezi raspunsurile la intrebari de gen “Esti terorist?”. Majoritatea raspunsurilor vor fi “No”, inafara de raspunsul la intrebarea “Ai completat formularul personal?” – “Yes”.

Invitatie pentru romani in Rusia

Pe pagina urmatoare, indica daca frecventat o universitate sau colegiu. De asemenea, va trebui sa indici daca ti-ai schimbat locul de munca inainte de job-ul pe care il ai la moment.

Urmatoarea pagina, indica daca ai obtinut viza pentru Rusia in trecut, daca ai pierdut vreodata pasaportul sau daca ti-a fost furat. De asemenea, va trebui sa indici tarile pe care le-ai vizitat in ultimii 10 ani, asta iti va lua ceva timp (eu mi-am amintit cu greu toate tarile vizitate in 10 ani).

Aplicare online pentru viza in Rusia

In continuare, va trebui sa introduci informatia despre familia ta (numele mamei si a tatalui, informatii de contact, compania la care lucrezi sau scoala / universitate la care iti faci studiile). Intrebarile la care trebuie sa raspunzi obligatoriu sunt marcate cu steluta (*).
Ultimul pas, alege locul unde iti va fi procesata viza. Vezi lista consulatelor si ambasadelor Ruse din Romania aici.

Aplicare pentru viza ruseasca online

Dupa completarea formularului, va aparea un rezumat cu toate datele introduse. Verifica informatia si corecteaza daca este necesar. Apasa “Save”.

Salvarea formularului de aplicare pentru viza in Rusia

Pe pagina urmatoare poti descarca formularul completat in format PDF sau il poti printa imediat. Apasa pe “Print A4”.

Printeaza formularul de aplicare pentru viza ruseasca

Pasul 5. Printeaza formularul completat, semneaza-l si alipeste o fotografie.

Printeaza formularul completat, scrie data de astazi si nu uita sa-l semnezi si sa alipesti o fotografie.

Formular printat de aplicare pentru viza pentru Rusia

Fotografia trebuie sa fie originala 2×2 (nu copie!). Trebuie sa fie o fotografie: recenta, calitativa, pe fundal alb, fara ochelari, lentile sau palarii.

Fotografie pentru aplicare la viza ruseasca

Pasul 6. Informatii despre venit

Daca esti: liber profesionist, lucrezi de acasa, director de companie sau nu esti angajat – trebuie sa prezinti extras din banca pentru ultimele 3 luni. Trebuie sa ai cel putin 550 RON / zi pentru fiecare zi pe durata vizitei. Daca vrei sa prezinti extrase din aplicatii online, acestea trebuie semnate la banca.

Pasul 7. Mergi cu documentele la cel mai apropiat Centru de Aplicare pentru Vize

Odata ce ai toate documentele necesare la mana, pasul final este sa mergi la cel mai apropiat Centru de Aplicare pentru Viza in Rusia. Este obligatoriu sa mergi personal si sa aplici pentru viza.

Pasul 8. Dupa aplicare

Acum ca ai aplicat si astepti un raspuns referitor la viza pentru Rusia, poti urmari statutul aplicatiei tale aici.

Atentie! Cand vei primi pasaportul, va trebui sa prezinti chitanta de la aplicare care va fi luata de catre colaboratorii Centrului ca dovada de restituire a pasaportului.

Cum sa obtii viza pentru Rusia: Pe scurt

Daca vrei sa aplici pentru viza in Rusia singur, cel mai usor este sa aplici la Centrul de Vize pentru Rusia, care se afla pe adresa Calea Dorobantilor 56, Bucuresti.

Cererile pot fi depuse in intervalul 09:00 – 15:00, de luni până vineri (cu excepția sărbătorilor declarate).

Eliberarea documentelor se va efectua de la 15:00 la 17:00. (Solicitanții / Reprezentanții / Agenții de turism)

Daca deja detii un pasaport (e obligatoriu sa aplici cu pasaportul in original), restul documentelor necesare pot fi dobandite cu usurinta in decurs de o ora prin Internet.

 • Scrisoarea de invitatie cu ajutorul companiilor iVisa sau Russia Support
 • Completeaza formularul de aplicare pentru viza aici, dupa care semneaza si lipeste o fotografie pe formularul printat.

Formalitati dupa ce ai obtinut viza pentru Rusia

Odata ce ai optinut viza, mai trebuie sa completezi doua formalitati odata ce ajungi in Rusia: cartea de imigratie si inregistrarea vizei. Prima este de obicei completata de ofiterii de la vama, iar a doua se face la hotel.

Este foarte important sa ai mereu pasaportul si cartela de imigratie cu tine oriunde mergi in Rusia. In cazuri foarte rare politia te poate opri si iti cere aceste documentele (se intimpla foarte rar).

Cartea de imigratie

Odata ce intri pe teritoriul Federatiei Ruse, trebuie sa completezi cartea de imigratie. In cele mai multe cazuri, la etapa controlului de pasapoarte in vama sau aeroportul rusesc, ofiterii o vor completa pentru tine fie in format electronic sau manual.

Cartea de imigratie este o hartie ce consta din doua pagini de marimea paginilor din pasaport. Una din ele va ramane la politia de frontiera, iar cealalta iti va ramane tie. Este foarte important sa pastrezi aceasta carte! La iesire din tara ti se va cere acest document.

In imaginea de mai jos am atasat un exemplu, cartea poate fi eliberata in limba rusa sau engleza.

Card de imigratie in Rusia

Inregistrarea vizei

Daca ai aplicat pentru viza turistica, esti obligat sa o inregistrezi pe parcursul a 7 zile lucratoare de la data intrarii in Rusia (exclusiv weekend-urile si zilele de odihna).

Acest document a ramas din epoca sovietica, si scopul principal al acestuia este de a tine politia de frontiera la curent cu locurile pe care le vei vizita. Inregistrarea trebuie facuta in fiecare oras pe care il vizitezi.

Daca ai decis sa stai la un hotel, acest document va fi completat la acel hotel. In cazul in care ai ales un apartament sau casa privata, stapanul locuintei este obligat sa te inregistreze la statia de politie sau la oficiul postal din regiune.

Documentul de inregistrare nu este necesar pentru a iesi din Rusia, in comparatie cu cardul de imigratie.

In imaginea de mai jos am atasat o imagine. Cam asa arata acest document.

Inregistrarea vizei pentru Rusia

Sper ca acest articol v-a ajutat sa obtineti viza pentru Rusia. Calatorie placuta!

Astept intrebarile voastre in comentarii si voi fi bucuros sa va ajut!

Viza pentru Rusia pentru cetateni Romani
5 (100%) 1 vote